Wat doet SIEM?

Wat doet Siem?

De juiste stap vooruit maken

Hoe kan Siem je helpen?

Ik zorg ervoor dat jij opnieuw naar jouw merk kijkt. En de juiste stap vooruit maakt. Ik help het verhaal te maken wat verteld moet worden. Het merkverhaal dat essentieel is voor jouw online houdbaarheid.
En hier kan Siem je mee helpen. Ik ontwikkel een merkstrategie en contentstrategie en geef advies hoe je een merk activeert. Siem helpt je houvast te krijgen in het digitale geweld. Dat levert Siem jou op. Siem laat merken werken.

Diensten

strategie

Merkstrategie

Ik help ondernemers met de (her)positionering van hun merk. Vaak kan het opnieuw kijken naar je merk heel verfrissend werken. In de brandfoundations workshop formuleren we het fundament van je merk. Het beschrijft jouw merk vanuit de eerste persoon, de ik-vorm, door antwoord te geven op een aantal vaste vragen die samen een duidelijk merkverhaal vormen.

Contentstrategie

Ik help ondernemers bij het uitdenken van een slimme contentstrategie, zodat er grip komt op een lange termijnvisie en er een duidelijk gefaseerd contentplan ligt. Vragen die beantwoord worden zijn: Wat is jouw doel en wie is jouw publiek? Wat is het (merk)verhaal dat je wilt vertellen? Wat zijn je specifieke doelstellingen?

Klantreis

Ik help ondernemers met het in kaart brengen hoe jouw klant je service ervaart. De customer journey, of wel de klantreis geeft een chronologische overzicht van de verschillende stappen die je klant neemt. Iedere stap of fase in de reis is gekoppeld aan te behalen doelen, activiteiten, en functionele en emotionele ervaringen.

activatie

Marketing communicatieplan

Voor ondernemers werk ik een marketing communicatieplan uit. Hoe zorgen we dat jouw bekendheid wordt vergroot? Of dat er meer traffic naar je site komt?  Hoe zorgen we ervoor dat je zichtbaar en vindbaar bent bij je (potentiële) klanten? 

Contentplan

Voor een ondernemer werk ik een contentplan uit gebaseerd op de contentstrategie. Hoe behalen we de geformuleerde doelstellingen? Wat zijn de juiste contentformats binnen de gekozen thema’s. En welke contentvormen plaatsen we wanneer en waar?

Merkidentiteit

Ik begeleid ondernemers bij het ontwikkelen van een sterke merkidentiteit wat je merk helpt zich te onderscheiden van je concurrentie. Ik werk hierbij samen met relaties van de opdrachtgever of met mijn eigen zzp-partners.

realisatie

De sparringpartner

Siem er ervoor bedrijven die een merk- of communicatie issue hebben. Bedrijven die iemand zoeken waar ze mee kunnen sparren of die ze aan hun hand neemt en begeleidt. Iemand die zich verdiept in het merk van het bedrijf en helpt de hulpvraag helder te krijgen. 

De schakel

Waarom kiest een bureau voor deze weg? Heb ik als bedrijf wel het juiste gedaan? Heb ik niet te veel betaald? Dit zijn vragen en onzekerheden die Siem kan oplossen. Ik kijk naar het grote geheel en schakel de juiste partners in. Dit kunnen relaties van klanten zijn, maar ook mijn eigen partners zoals tekstschrijvers, designers, filmers, fotografen, onlinemarketeers en webbouwers.

De ad interimmer

Projecten of campagnes van A tot Z begeleiden, teams begeleiden met branding en contentmarketing of een club marketingprofessionals aansturen en coachen. Als freelancer zet ik graag mijn tanden in diverse merk- en marketingvraagstukken.

Een merk bouwen en
digitaal houdbaar maken vergt
een lange adem

Merkstrategie en contentstrategie

Merkstrategie en contentstrategie staan niet los van elkaar.  Door mijn gecombineerde aanpak kan ik iets toevoegen waardoor een merk op lange termijn digitaal houdbaar blijft. Ik lever de basis: een strategie waar je op voort kan borduren. Dat betekent dat je niet telkens opnieuw moet beginnen. Wat jou onder aan de streep geld bespaart.

Laten we snel koffie drinken!

We hebben ons privacybeleid geüpdatet. De vernieuwde privacyverklaring is hier te lezen.